+385 (0)98 201 960

   info@dalia-rabac.com

Rezervirajte sada

Garantiramo najnižu cijenu na internetu

Destinacija

Rabac   •   Motovun   •   Rovinj

www.istria-culture.com

Posjetite Istru tijekom cijele godine! Za to ima toliko mnogo razloga! Istra je riznica raznolikosti i obiluje prirodnim ljepotama, živopisnom obalom sa brojnim uvalama i čistim plažama u priobalju te izvanvremenskim gradićima na vrhovima brda u unutrašnjosti.

Rabac se svojim prekrasnim plažama, dubokim plavim morem, čistim morskim zrakom, zelenim površinama i šumovitim brdašcima profilirao kao najvažnije turističko središte na istočnoj obali Istre. Rabac je zbog svojih izvorno lijepih bijelih plaža, kristalno plavog mora i dostupnosti osobito pogodan za obiteljski odmor.

Rabac

Ovaj živahan turistički gradić mami na istraživanje i rekreaciju tijekom cijele godine. Dođite na vrhunski sladoled, odlične koktele i izuzetna lokalna vina, te uživajte u pogledu na rabačku lučicu! Otiđite na obiteljsku večeru u nekom od rabačkih restorana uz more ili obiteljskim konobama u unutrašnjosti! Lokalna gastronomija zasigurno predstavlja čisti užitak!

www.istra.hr/rabacArrow

Sentonina staza

Mnogobrojni gosti uživaju u dugim šetnjama kroz šumu i uz more, osobito van ljetne sezone. Poznata šumska trim staza koja spaja Rabac i Labin jest Sentonina staza. Ova staza vodi uz šumski potočić i brzace, kroz bujnu floru i faunu, do zaljeva Maslinica.

Kristalno čisto more

Nadaleko poznate rabačke plaže nosioci su Plave zastave, znaka za izvrsnu kakvoću mora i uređenost plaže. Na plažama se nudi mogućnost unajmljivanja ležaljki i suncobrana te raznovrsnih sportova na moru, poput skijanja, vožnje na “banani”, u tubama i gliserom sa padobranom. Za djecu je uvijek interesantan vodeni park na napuhavanje.

www.istra.hr/beaches-in-rabacArrow

Restorani

Zašto je Istarska kuhinja tako posebna? Zato što je bogata odličnom ribom i plodovima mora, zato što uvelike koristi sezonske plodove, zato što predstavlja svojevrstan spoj kontinentalnoga i mediteranskog te zato što obilato koristi maslinovo ulje, sve to popraćeno iznimnim vinskim sortama! Istarska je kuhinja pohvaljena od svjetski poznatih gurmana i česta je tema na svjetskim televizijskim emisijama. Raspitajte se koje sezonske delicije možete isprobati u vrijeme vašeg boravka u nekom od brojnih lokalnih restorana i konoba i prepustite se čistom užitku!

Icon Fish

Ribe i morski plodovi

Čistoća Jadranskog mora, povišeni salinitet i razina kisika uvjetuju da su svježe ulovljene ribe i brojni morski plodovi najtraženija roba u istarskim restoranima i konobama. Ribolov je oduvijek sastavni dio istarskog života.

Svjetski poznati kuhari o istarskoj kuhinji

Mnogi su svjetski poznati kuhari oduševljeni delicijama istarske kuhinje! Naša je kuhinja tema čestih televizijskih emisija i internetskih blogova. Istarska kuhinja je dobro balansirana i najčešće se povezuje sa preporukama zdrave prehrane.

Tartufi

Istarska gurmanska kuhinja nezamisliva je bez podzemne gljive u obliku krumpira - tartufa. Istra je nalazište najkvalitetnijih tartufa, posebice bijelog koji raste podno Motovuna, u hladu stoljetnih šuma. Tartuf, osobito bijeli, ima poseban miris, skupocjen je i specifičnog okusa. Jednostavno morate isprobati istarsku tjesteninu - fuže ili pljukance - s tartufima, ribu s bijelim tartufom, biftek s ribanim tartufom ili vrhunsku čokoladnu tortu s maslinovim uljem i tartufima!

Istarski pršut

Razne vrste hladnih jela predstavljaju istarski specijalitet. To su osobito domaći sirevi, istarski pršut i salama od boškarina, autohtonog istarskog goveda. Istarski je pršut umjereno slana aromatična delicija, začinjen posebnim začinima i sušen na lokalnom hladnom vjetru, buri. To je autohtoni proizvod najveće kvalitete i zaštićen je oznakom izvornosti jer ne sadrži nikakve zdravstveno opasne dodatke, ne prolazi fazu dimljenja i ne sadrži opasne sastojke dima, a dodatak prirodnih mirodija - papra, lovora, ružmarina i češnjaka daje mu osobitu aromu i miris. Sljubite ga sa nekim od izvrsnih istarskih vina, opustite se i uživajte!

Istarska vina

Istarska vina odražavaju raznolikost istarske klime i tla te tako predstavljaju dio identiteta Istre. Najznačajnija vinska sorta Istre je Istarska malvazija, a slijede je Teran, slatki istarski Muškat, Merlot i Cabernet Sauvignon. Odlučite se na avanturu kroz autohtonu Istru; potražite vinske ceste i vinske podrume te okusite vino koje vam najviše odgovara! Kao aperitiv isprobajte i istarsku rakiju medenjaču, prirodni tradicionalni napitak od domaćeg meda i rakije!

Maslinovo ulje

Maslinovo ulje je simbol Mediterana! Predstavlja gastronomski užitak, izvor je izrazito vrijednih masnoća u prehrani, koristi se kao lijek i kao sredstvo za njegu tijela. Upravo u Istri, još od davnina, proizvode se sorte najboljih svjetskih maslinovih ulja. Pronađite ceste maslinovih ulja i okusite jedinstveni gorkasti okus buže, istarske bjelice, črnice i ostalih lokalnih sorti.

Delicije ispod peke

Naši stari pripremali su hranu od davnina ispod peke. Pekli su ribu, meso i kruh na otvorenom ognjištu u željeznoj ili glinenoj posudi. Peka se kao metoda za pripremu tradicionalne hrane i kao očuvana posuda iz davnina održala do danas te spada u sam vrh istarske gastronomije. Pod pekom se često priprema hobotnica, orade, janjetina ili teletina sa prilozima. Odaberite svoje omiljeno jelo i dajte ga spraviti ispod peke!

Icon Youtube